رشته مخابرات در دهه اخیر با ارایه فناوریها و سرویسهای نوین مخابراتی نظیر فیبرنوری، شبکههای موبایل نسل سوم و چهارم و اینترنت پرسرعت در بسیاری از کشورها به عنوان محرک و موتور اقتصادی کلیدی تلقی میگردد. با این رویکرد از سال ۱۳۷۹، قطب مخابرات به عنوان یکی از اولین قطبهای تخصصی کشور مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت و فعالیت خود را در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف آغاز نمود.
از آن تاریخ تاکنون، قطب مخابرات این دانشکده به طور پیوسته از قطبهای تخصصی کشور در زمینه مخابرات سیستم بوده و در سالهای اخیر با توجه به تاکید بر شبکههای دسترسی مخابراتی، تحت عنوان «قطب علمی سامانههای دسترسی مخابرات» فعالیت مینماید. بدیهی است که دسترسی در شبکههای مخابراتی کلیه روشهای فیبر نوری، مخابرات بیسیم و سیمی را تحت پوشش قرار داده و تامین نرخ بالای اطلاعاتی و اتصال نهایی به مشترکین باند پهن را میسر میسازد.
استراتژی اصلی قطب سامانههای دسترسی مخابرات در سالهای اخیر، تمرکز بر ایدههای نوین و تحقیقاتی استوار بوده که بتواند در قالب تولید دانش فنی در سطح جهانی قابل طرح باشد. در کنار تحقیقات بنیادین در این زمینهها، اعضای گروه بر روی پیادهسازی عملی ایدهها و ارایه راهکارهای آزمایشگاهی نیز در حد بودجههای تخصیصیافته فعالیت جدی خود را ادامه داده و به نتایج قابل توجهی در حوزههای مخابرات نوری و بیسیم نیز دست پیدا کردهاند. انتخاب قطب سامانههای دسترسی مخابرات در سال ۱۳۹۲ به عنوان قطب برتر در میان تمامی قطبهای رشتههای مهندسی دانشگاههای کشور از مصادیق و نشانههای بارز این موفقیت به شمار میرود.