درباره دانشکده
آخرین بهروزرسانی: 26 بهمن 1402
به تارنمای رسمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف خوش آمدید. این دانشکده در سال ۱۳۴۵ تأسیس شده است و امروز با قدمتی بیش از 58 سال یکی از دانشکده های پیشرو در زمینه مهندسی برق در کشور محسوب میگردد. امیدواریم این انسجام همکاران ما به تعالی آموزش، پژوهش، فناوری، پویایی و خلاقیت در اساتید، کارکنان و دانشجویان در انجام مأموریتهای آموزشی و پژوهشی منجر گردد. دانشکده مهندسی برق حسن شهرت و سرآمدی خاصی در بین موسسات آموزش عالی کشور و نیز در جهان (در طی حدود شصت سال اخیر) کسب نموده است.
دانشجویان ورودی این دانشکده از میان بهترین فارغالتحصیلان دبیرستانها بر اساس یک رقابت تنگاتنگ و از میان چندصد هزار شرکتکننده در کنکور انتخاب میگردند. ما مفتخریم که دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف جزء اولین انتخابهای هزاران داوطلب نخبه و علاقمند به تحصیلات دانشگاهی در کشور است و ما با افتخار اعلام می کنیم که با عنایت به این مشخصات و از جمله داشتن اعضای هیئت علمی برجسته، افراد اول کنکور دانشکده ما را انتخاب کرده و در رشته مهندسی برق این دانشگاه پذیرفته شده و ثبت نام میکنند. علاوه بر آن، این دانشکده مقصد بالغ بر ۹۰ درصد مستعدترین و جوانترین نخبگانی که در المپیادهای جهانی ریاضیات، فیزیک، علوم کامپیوتر، شیمی و ... هر سال مدال آوردهاند میباشد. اغلب دانشجویان ما بعد از دوره کارشناسی بر اساس علایق شخصی و جهت کسب موفقیت، مسیر تحصیلی خود را در بهترین دانشگاههای داخل یا خارج از کشور ادامه میدهند و تعدادی نیز در همین مرحله وارد بازار کار میگردند. در حال حاضر بالغ بر 850 دانشجوی کارشناسی و 650 دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این دانشکده مشغول تحصیل میباشند.
با عنایت به مزیت حاصل از حضور هیئت علمی مجرب در این دانشکده، طی نیم قرن گذشته توانسته است در زمینههای بین گرایشی بر اساس یک برنامهریزی بیست ساله برای تربیت مهندسین برق، جهت تأمین نیازهای دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و صنعتی کشور ۱۰ گرایش را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه نماید.
نهایتاً این دانشکده چهار وظیفه عمده زیر را در این دهه بر عهده گرفته است:
• ادامه تدوین و ارائه برنامههای آموزشی در سطح پیشرفته و بینالمللی برای آموزش مهندسی برق
• تعامل با محیطهای تحقیقاتی در زمینه مهندسی برق در سطح کشور و در سطح بینالمللی
• تربیت مهندسان با کیفیت عالی برای کشور و منطبق بر استانداردهای جهانی
• توسعه پژوهش در سطح عالی در حوزههای کلیدی مورد نیاز صنعت
علاوه بر این، مشارکت با دانشگاههای مهم و بزرگ کشور و توسعه همکاری با مراکز تحقیقاتی پیشرو نیز از اهداف این دانشکده میباشد. با برنامهریزی جهت توسعه آزمایشگاههای تحقیقاتی و توسعه زیرساختهای لازم دیگر، انتظار انتشار مقالات و کتابهای با کیفیت خوب و همچنین ثبت اختراعات مهمی در آینده توسط این دانشکده میرود. هدف دانشکده آن است که در آینده نیز بهترین مهندسان برق را به جامعه تحویل دهد و در زمینه تحقیقات و فناوری نیز در کشور و دنیا سرآمد گردد.